2016-17
To 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου 2017.
safer_internet_new.png


Εργασίες μαθητών για την τρίτη ηλικία και το διαδίκτυο
Συμμετοχή σχολείου στα επαγγέλματα

3.gif


Συμμετοχή σχολείου "Εκπαιδεύοντας τον παππού"

-1.gif

2015-16
To 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου 2016.H ασφάλεια στο διαδίκτυο μας αφορά και μας ενδιαφέρειexternal image SID2016_greece_Logov2.jpg

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου παρακολούθησαν ενημέρωση και εργαστήρια πάνω στο θέμα του ασφαλούς διαδικτύου σε συνεργασία με τη Samsung και το British Council. Στη συνέχεια δημιούργησαν ποιήματα κατά του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου

Η δική μας συμβουλή

Το cyberbullying λέω εγώ
Πως καθόλου δεν το συμπαθώ.
Κι όταν το περνάς αυτό
Έχω κάτι να σου πω.
Στους γονείς σου ανάφερέ το,
Σε δασκάλους να το πεις
Μην αφήνεις να σε τρώει
Και προσπάθησε να του αντισταθείς

Θοδωρής Κωνσταντίνου
Λευτέρης Κούπας
Λευτέρης Λαμπάκης
Cyber bullying
Άνοιξα το κινητό,να δω
Τα σχόλιά μου,και βρήκα
Παλιοσχόλια,βρισιές με το όνομά μου.
Προσπάθησα να τα διαγράψω όλα
Από το μυαλό μου μα
Πιάστηκα κορόιδο στον ίδιο
Τον εαυτό μου. Μίλησα,αντιστάθηκα
Και να, που τα κατάφερα☻


Κόλλια Δήμητρα
Κορδάτου Δήμητρα
Κορκολή Σίλια
Κυριαζή Σταυρούλα
Κολοτούρου Μαριτίννα
Ο ΣΤΟΧΟΣ
Τα προσωπικά μου δεδομένα έδωσα
Και την άλλη μέρα έμπλεξα.
Μόλις τον υπολογιστή μου άνοιξα
Προσβλητικά σχόλια για μένα διάβασα
Όταν τα είδα αμέσως στεναχωρήθηκα
Τι λάθος είχα κάνει αναρωτήθηκα.
Τι να κάνω δεν ήξερα
Έτσι στους γονείς μου απευθύνθηκα.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΕΛΛΟΥ
Α3
Μεγάλος πανικός

Δεν το ανέχομαι άλλο αυτό,
Θέλω να κλείσω τον λογαριασμό.
Με έχει πιάσει μεγάλος πανικός,
Που αυτοί με κοροϊδεύουν συνεχώς.

Εγώ είμαι πάντοτε το θύμα,
Και δεν έχω μιλιά, κρίμα!
Πάω να μιλήσω στη μαμά
Και λύνω το πρόβλημα τελικά!

Μακρυκώστα Μ._ Μάτσια Π._ Μπόνεβα Μ.
Α3, 1ο γυμνάσιο Ηλιούπολης

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που τα ποιήματά τους συμπεριλήφθηκαν στην ποιητική συλλογή του saferinternet.


Χρησιμο υλικό : Σκέψου πώς να προστατέψεις τον εαυτό σου στο Διαδίκτυο!

Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός

Ιστοριες από το διαδίκτυο
external image 002_Decision_tree-WEB-1500width.jpgΜερικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο από τη Google
Δημιουργείστε έναν κωδικό που δεν θα μπορεί εύκολα να τον μαντέψει κάποιος.
Οι κωδικοί πρόσβασης είναι το πρώτο στάδιο προστασίας ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα; πρέπει λοιπόν να έχετε έναν πιο έξυπνο κωδικό από το «κωδικός», για παράδειγμα. Είναι σημαντικό να επιλέγετε ισχυρούς κωδικούς που να είναι διαφορετικοί για τους σημαντικούς σας λογαριασμούς. Επίσης, θεωρείται καλή πρακτική η ανανέωση των κωδικών σας σε συχνή βάση. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός σας, τόσο πιο δύσκολο είναι για κάποιον να τον βρει. Προσθέτοντας νούμερα, σύμβολα, καθώς και κεφαλαία και μικρά γράμματα ανάμεικτα, καθίσταται πιο δύσκολο για τους επίδοξους εισβολείς ή τρίτους να μαντέψουν ή να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης σας. Μην χρησιμοποιείτε το «123456» ή τη λέξη «κωδικός» και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες στους κωδικούς σας, όπως για παράδειγμα ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου.
Διπλασιάστε την ασφάλεια σας με τη ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα.
Με την επαλήθευση σε 2 βήματα, μπορείτε να συνδεθείτε με κάποιο στοιχείο που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάποιο στοιχείο που έχετε στη διάθεσή σας (έναν κωδικό που έχει σταλεί στο τηλέφωνό σας). Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτή, η Google θα στείλει έναν κωδικό στο κινητό σας, όταν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στον λογαριασμό σας από κάποιο άγνωστο υπολογιστή. Για να μάθετε περισσότερα για την επαλήθευση σε 2 βήματα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://goo.gl/nVn7QP
Βρείτε τη χαμένη σας συσκευή.
Αν έχετε χάσει μια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Android Device Manager» για να βρείτε κατά προσέγγιση την τοποθεσία της στο χάρτη, καθώς και πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε χρήση της.
Αφιερώστε δυο λεπτά για τον «Έλεγχο Ασφαλείας».
Λάβετε καλύτερη προστασία για τον λογαριασμό σας, ανανεώνοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Παίρνει μόνο 2 λεπτά. Καταρχήν, εγγραφείτε στον λογαριασμό σας στη Google, μετά εισέλθετε στις ρυθμίσεις σας πατώντας στο όνομά σας ή στη φωτογραφία πάνω δεξιά και μετά πατήστε το «Ο λογαριασμός μου». Κάτω από τον «Έλεγχο Ασφαλείας» πατήστε «Έναρξη».
Για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου, τo Google Drive δίνει σε όλους τους χρήστες που θα κάνουν «Έλεγχο Ασφαλείας» (Security Checkup) 2GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.
Λάβετε φιλικά αποτελέσματα από την Αναζήτηση.
Η «Ασφαλής Αναζήτηση» είναι ένα αυτόματο φίλτρο για εν δυνάμει προσβλητικό υλικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Όταν ενεργοποιείτε την «Ασφαλή Αναζήτηση» για έναν λογαριασμό Google, υλικό που προορίζεται μόνο για ενήλικες μπλοκάρεται αυτόματα στις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από οποιονδήποτε άλλο browser ή υπολογιστή, όπου είστε εγγεγραμμένοι με αυτόν τον λογαριασμό. Για να ενεργοποιήσετε την «Ασφαλή Αναζήτηση», επισκεφθείτε τη σελίδα με τις ρυθμίσεις για την Αναζήτηση. Με τη βοήθεια των «φίλτρων Ασφαλούς Αναζήτησης», κάντε κλικ στο κουτί δίπλα από το «Ενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση». Τέλος, πατήστε «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος της σελίδας.
Κλειδώστε τη συσκευή σας από απόσταση, όπου και να την έχετε αφήσει.
Αποφύγετε εισβολές στο κινητό σας, κλειδώνοντας, εντοπίζοντας, απαντώντας ή κάνοντας τη συσκευή σας να χτυπήσει από απόσταση. Στην τελευταία έκδοση του Android, πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις της Google» από το μενού των εφαρμογών σας και πατήστε «Ασφάλεια».
Κρατήστε τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από τη συσκευή σας.
Οι ιδιωτικές σας πληροφορίες μπορούν να παραμείνουν ιδιωτικές με τη χρήση PIN, του κωδικού πρόσβασης ή της πρόσβασης με μοτίβο. Μην αφήνετε κανέναν που θα πάρει στα χέρια του το τηλέφωνο ή τη ταμπλέτα σας να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Διαλέξτε ένα PIN, έναν κωδικό πρόσβασης ή ένα μοτίβο για να κλειδώσετε το κινητό σας.
Αφήστε τον περιηγητή διαδικτύου (ή φυλλομετρητή) σας να διαχειριστεί τους κωδικούς πρόσβασης σας. Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα και κωδικό σε διαφορετικούς ιστότοπους, και κάποιο από αυτά υποστεί υποκλοπή δεδομένων, τότε τα στοιχεία σας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εισέλθει κάποιος τρίτος και στα υπόλοιπα. Αφήστε τον περιηγητή διαδικτύου σας να «θυμάται» τους κωδικούς σας και μειώστε το ρίσκο του «phishing».
Ρυθμίστε να σας έρχεται μία ειδοποίηση όταν το όνομά σας εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Η Google μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε και να διαχειριστείτε καλύτερα τι βλέπουν οι χρήστες όταν ψάχνουν για εσάς στο διαδίκτυο. Μπορείτε να ορίσετε Google Alerts, έτσι ώστε να παρακολουθείτε άμεσα τα αποτελέσματα, όταν εμφανίζονται πληροφορίες για εσάς στο διαδίκτυο. Επίσης, σας προτείνονται αυτόματα και άλλες λέξεις κλειδιά που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε πιο στενά πληροφορίες που βρίσκονται στον παγκόσμιο ιστό.
Διαχειριστείτε τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον λογαριασμό σας στην Google: To Dashboard της Google σας δείχνει τι είναι αποθηκευμένο στον λογαριασμό σας και σας δίνει πλήρη εικόνα των προσφάτων κινήσεων στον λογαριασμό σας. Από μία κεντρική τοποθεσία, μπορείτε να δείτε εύκολα τα στοιχεία και τη δραστηριότητά σας και να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις υπηρεσιών, όπως το Blogger, το Ημερολόγιο, τα Google αρχεία σας, το Google+ και άλλα.


2014-2015To 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου
external image SID2015_SaferinternetGR_Logo.png


Ποιες είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο FACEBOOK?

external image homepage_logo.jpg&w=190


Χρησιμο για ολους.... από τη Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

O Μαν. Σφακιανάκης της Δίωξης Οικονομικού... από LAMIASTARGRexternal image BANNER_975x159.png

2013-2014Και αυτή τη σχολική χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέ­χει στον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου με ποιήματα και οδηγίες από τους μαθητέ­ς μας.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"Όλοι μαζί, για έ­να καλύτερο Διαδίκτυο!"
1. Στο Internet σερφάρεις

Στο Internet σερφάρεις
μα διάβασμα δεν κάνεις
Τα βιβλία θα σε ταξιδέ­ψουν και αυτά
όπως το Mozilla και άλλα πολλά.
Ανθρώπους που συναντάς
στο δρόμο όταν περπατάς
Μια διαφορετική ταυτότητα
Θα έχουν στα χρονολόγια.
Αιμιλία Ιννασε
Ταξη Γ1

2. Έτσι θα’σαι ασφαλής

Αν υπολογιστή πάρεις και στο ιντερνετ σερφάρεις,
τότε πρόσεχε πολύ και τους φίλους στο φιμπι(fb).
Τον κόσμο μη γιουχάρεις και στους ξένους μην ποστάρεις
Έτσι θα’σαι ασφαλής απ’ τους κλεφτες του φιμπι(fb)
Τα στοιχεία σου θα σώσεις και τα αρχεία του πισι(PC)
Κι έ­τσι θα’σαι ασφαλής απ’ τους χακερ του πισι(PC).


Βασίλης Καπιτσάκης

Τάξη Α2
Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, θα εορταστεί για ενδέ­κατη φορά η Ημέ­ρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημ�­ρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έ­ργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέ­λαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέ­ντρων Ενημέ­ρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έ­χει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Με αφορμή τον ενδέ­κατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα στο Κεντρικό Αμφιθέ­ατρο του Δημόκριτου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, όπως και να δηλώσετε συμμετοχή παρακολούθησης.

Φέ­τος, είχαμε ένα νέ­ο ρεκόρ συμμετοχών στη δράση των Πρεσβευτών μας, με 223 φορείς απ' όλη την Ελλάδα. Σχολεία, δήμοι, τοπικά συμβούλια, βιβλιοθήκες, σχολικοί σύμβουλοι, σύλλογοι γονέ­ων θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέ­ρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Όλοι μαζί, για έ­να καλύτερο Διαδίκτυο!», μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων στο σχολείο, θεατρικών, ποιημάτων, μουσικών δρώμενων, ημερίδων προς γονείς/εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, δημιουργία ιστολογίωνSAFERINTERNET

Η Γ Γυμνασίου (2012-13) του 1ου Γυμνασίου Ηλιούποληςσας συμβουλεύει για το διαδίκτυο...και σας εύχεται καλή και δημιουργική πλοήγηση!!!
_8630139989.jpg

Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 εορτάστηκε η Ημέ­ρα ασφαλούς Διαδικτύου.Το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας αυτής. Για το σκοπό αυτό η μαθήτρια της Γ Τάξης Παπαχαραλάμπους Σοφία, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Γρυλωνάκη Μαρίας, δημιούργησε την παρακάτω αφίσα με την οποία συμμετέ­χουμε στη δράση αυτή.Το διαδίκτυο έ­χει την καλή και την κακή του όψη, όπως υπονούν και τα δυο ποντικάκια της αφίσας μας.Ας είμαστε προσεκτικοί για να εκμεταλλευόμαστε τα οφέ­λη του διαδικτύου!!!!
 (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ).jpg


Υπάρχει σήμερα ασφάλεια στο διαδίκτυο;
logo.jpg 3_helpline_logo.jpg SafeLineBannerBiggerSize.png

File Not Found
File Not Found


probocc.png


phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:Δρ. Αναστασία Μπελογιάννη